Biztonságosak az utazások belföldön

Júniustól új időszámítást írunk a turizmusban: ahogy a járványtörés után szólt a dallamos tavaszi ígéret: „Visszajövünk!” szlogennel nagyszabású belföldi utazásélénkítő kampányt indít az országos marketingért felelős Magyar Turisztikai Ügynökség. Immár hivatalosan is kezdetét vette a 2020-as szezon, vagyis a járvány után gyors talpra állásra készülő, országhatárokon belüli utazási szektor rendkívüli, ám a korábbiaknál jóval óvatosabb időszaka következik.

2020. 05. 21. 18:37
null
Almamellék, 2020. május 16. Szerelvény halad Almamellék és Sasrét között az Almamelléki Állami Erdei Vasút vonalán 2020. május 16-án. Az 1901-ben épült, hét kilométeres vasútvonalon a hétvégén és ünnepnapokon lehet utazni a zselici dombok között. A koronavírus terjedésének megakadályozása miatt előzetes regisztrációval, csak szájmaszkban, korlátozott utasszámmal és kizárólag nyitott kocsikkal közlekedik a kisvasút. MTI/Sóki Tamás Fotó: MTI/Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött a szálláshelyek, a vendéglátó egységek, fürdők, különféle szolgáltatók és turisztikai attrakciók regisztrációja az egységes üzenetet képviselő kommunikációs kampányra, amely a lakosságot ösztönzi idehaza eltöltött barangolásokra, mivel a magyar kínálat biztonságos, vagyis vírusvédelmi teljes nyugalommal jár az idei belföldi családi pihenés. A Magyar Turisztikai Ügynökség a szolgáltatók aktív közreműködésével a nyár elejétől kezdi a kampányt. – Kellő körültekintéssel bátran tervezhetünk kirándulást, nyaralást, felfedezhetjük ismét az ország csodáit, hiszen nem telhet el nyár enélkül. Maradjunk az ország határain belül, támogassuk a hazai gazdaságot, a hazai szolgáltatókat, segítsünk újra beindítani a turisztikai szektort! – hívja fel a lakosság figyelmét az ügynökség.

Fotó: MTI/Varga György

A nyári hétvégéken is érdemes kirándulni: újranyitottak a térségek, városok, falvak, a vidéki vendéglátás élménypontjai, természeti látogatóhelyek, környezeti attrakciók környékéről folyamatosan érkeznek az újraindításról szóló hírek. Sokasodnak a nyári starthoz kapcsolódó élménylehetőségek, miközben már több sportpályán, szabadidőparkban, erdei szálláson, magánszoba-kiadónál, továbbá számos, eddig ismeretlen hazai kirándulóhelyen aktivizálódott a helyi vendéglátókör.

Ahogy azt a legújabb felmérések mutatják, fölerősödött mostanra a magyarokban az ismeretlen tájaink felfedezése iránti igény, de az is nóvum, hogy ugyan a Balaton vezeti a célpontok listáját ezen a nyáron is, az egész országban mozgásba lendültek a térségek, mindenütt emelkednek az idei bejelentkezések.

Az örök kisvasút

Aki távolabbra készül, hamar feledtethetik vele az elmúlt hetek bezártságát a nyárral ismét sínre futó kisvasutak, például a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút járatain már ezen a hétvégén is kirándulhatnak a családok. Szombat délelőtt kigördül a Dél-Balaton közeli Mesztegnyő állomásáról az idei első, somogyi kisvasútszerelvény is: a dél-somogyi Kaszópuszta állomásán is várja a kirándulókat. Az egyelőre hétvégente és ünnepnapokon közlekedő járat egyórás tartózkodás után indul vissza a természeti szépségekben gazdag Felsőlakról.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Több helyen turistaszállók, vadász- és erdei házak, különlegesebb szálláshelyek is megnyitották kapuikat. Így az Északerdő Zrt. gondozásában lévő szelcepusztai kastélyszálló, a Háromhuta és a Senyő Vendégház, a Hidegpataki Vadászház, a Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház, a fónagysági és a répáshutai turistaszálló, a gúnyakúti kulcsosház vagy a Mezőkövesdi Zsóry üdülő már látogatható. Idén felértékelődnek azok a desztinációk, amelyek több szabadtéri élményt ígérnek, így más városokhoz hasonlóan Miskolc is előnyös helyzetbe kerül, hiszen a Bükk-hegység öleli körül a Szinva-patak mentén húzódó várost.

Csónakázás, állatok, kempingtúra

Már nyitva a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, lehet csónakázni a Hámori-tavon, és például Miskolctapolca is várja már a vendégeket, a város két, nyitott légterű fürdője pedig már szintén üzemel. A Balatontourist tíz tagból álló balatoni kempinglánca is felkészült a turisták fogadására, a kijárási korlátozások eltörlésével már látogathatók a kempingek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.