Végre pályázhat a közép-magyarországi régió is

Ötvenmilliárd forintot meghaladó pályázati keretösszeg nyílt meg – jelentette be György László.

Magyar Nemzet
2020. 05. 29. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elérhető a Magyar, a High-tech és a Zöld szuperkonstrukciós pályázat a hazai kis- és középvállalkozások számára – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. – A lehetőség azért egyedülálló a magyar gazdaságfejlesztés történetében, mert a vállalkozások attól függetlenül pályázhatnak hetvenszázalékos támogatásintenzitású felhívásra, hogy az ország melyik pontján működnek. Ezúttal tehát nemcsak a vidéki, hanem a budapesti és Pest megyei vállalkozások is fejlesztési forráshoz juthatnak hatékonyságnövelő fejlesztéseik megvalósításához – magyarázta az államtitkár.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett lehetőségre az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. A vállalkozások munkavállalónként kilenc főig 1,5 millió forintot, 10 és 49 fő között egymillió forintot, míg 50 és 249 fő között félmillió forintot kaphatnak. Cserébe vállalniuk kell, hogy megtartják munkavállalóik kilencven százalékát.

A pályázat keretében a hatékonyságnövelő fejlesztések (eszközök, gépek, automatizált gyártási technológiák beszerzése, digitalizáció, energiahatékonyság) megvalósítása mellett lehetőség van képzés és szakértői szolgáltatás, tíz százalékban bérleti díj és forgóeszköz, egy százalékban pedig rezsiköltségek elszámolására is. A feltételesen visszatérítendő támogatási forma előnye, hogy a kedvezményezett vállalkozások a támogatás odaítélése után száz százalék előleghez juthatnak. A pályázati feltételek betartása esetén a teljes forrásmennyiség vissza nem térítendővé válik.

Az ötvenmilliárd forintot meghaladó keretösszegű pályázati felhívásokra 2020. május 29-től lehet jelentkezni az EPTK pályázati e-ügyintézés felületen keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.