A Corvinus alapítványához kerültek az állam Richter-papírjai

A lépés a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának támogatását szolgálja.

Magyar Nemzet
2020. 08. 19. 12:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Richter Gedeon Nyrt.-ben 15,25 százalékról, 5,25 százalékra csökkent a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által képviselt magyar állam befolyása, egyúttal a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdoni hányada tíz százalékra emelkedett – adta közzé honlapján és a Budapesti Értéktőzsde oldalán a magyar gyógyszercég, amelynek papírjait a prémium kategóriában jegyzik.

A részvénytranszfert kedden zárták le, ennek eredményeként a magyar állam tulajdonában álló és az alapítványnál eddig bizalmi vagyonkezelésében lévő 18 637 486 Richter törzsrészvény a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdonába került.

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdoni hányada tíz százalékra emelkedett a Richter Gedeon Nyrt.-ben
Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A tranzakcióra a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló törvény alapján került sor.

A Richter árfolyama szerdán délelőtt 0,55 százalékkal 7255 forintra emelkedett, így elérte az elmúlt egy évben jegyzett legmagasabb árát (a legalacsonyabb 4702 forint volt) – jegyezte meg a távirati iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.