A kezdő vállalkozások mentorai is igényelhetnek támogatást

Kétmilliárd forint áll rendelkezésre a Startup Factory felhívásban – jelentette be Birkner Zoltán.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakértői tevékenységeik és mentorálási szolgáltatásaik támogatására pályázhatnak szeptember 18-ig a startupokat felkaroló inkubátorok. A kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory felhívást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) hirdette meg, részleteiről a hivatal elnöke beszélt egy budapesti sajtóeseményen.

Körbeutazták az országot, felmérték az igényeket – mondta Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke
Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Birkner Zoltán ismertette, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával meghirdetett felhívásban

pályázatonként 150-300 millió forint támogatás nyerhető. Az eredményhirdetés 2020 utolsó negyedévében várható.

A hivatal tavalyi felméréséből kiderült, hogy a magyar startup ökoszisztéma fejlesztéséhez leginkább továbbfinanszírozásra és új típusú mentorálásra, a szolgáltatások összekötésére, valamint a magyar állam által eddig finanszírozott, szakmailag legkiemelkedőbb inkubátorházak működtetésére van szükség.

Ezért a pályázat célja is, hogy a támogatáshoz jutó inkubátorok innovatív startup vállalkozásokat támogassanak az ötlet fázisától a prototípus fejlesztésén át a piacra vitelig, és segítsék azokat a fenntartható üzleti modell kialakításában, valamint a befektetésre alkalmasság elérésében.

– A Startup Factory technológiai inkubátoroknak biztosít lehetőséget tevékenységük folytatásához a korábbi felhívásokban megfogalmazott elvei alapján, a programok eddigi működésének tapasztalatait is figyelembe véve – emelte ki az elnök. Kiemelte, hogy a felhívás kiírását és ezzel a korábbi pályázatok eredményeként elindult munka folytatását indokolja, hogy a startupok fejlődéséhez, sikeréhez, nemzetközi piacra lépéséhez elengedhetetlen az a szakmai és infrastrukturális támogató környezet és kapcsolati háló, amelyet az inkubátorok nyújthatnak számukra.

Kölkedi Krisztián, az NKFIH főosztályvezetője kitért arra is, hogy a Startup Factory pályázati felhívásban a korábbi felhívásokban támogatott inkubátorok, illetve azok az inkubátorok vehetnek részt, amelyek korábbi inkubátorpályázatokban bejutottak a szóbeli fordulóba, de nem kaptak támogatást, viszont az azóta eltelt időszakban legalább három éven át inkubációs tevékenységet folytattak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.