A kávékedvelőknek manapság teljesen természetes, hogy kedvenc italuk sok helyen, sok formában, ráadásul viszonylag olcsón kapható. Vásárolhatunk szemes kávét, pörköltet, esetleg kapszulást, a legtöbb vendéglátóhelyen pedig a kávéfélék széles választékából válogathatunk. Ez azonban nem volt mindig így, pár évtizeddel korábban csak korlátozott kínálat volt, míg korábban hiány is előfordult. Ebből az időből ered a ma már nagyon ritkán előforduló „babkávé” és „pótkávé” kifejezés. A pótkávé értelemszerűen a tényleges kávét helyettesítő, más növényi alapanyagból készült ital volt, a babkávé pedig a növény terméséről elnevezett tényleges kávé.

Ha kolbászt akart vacsorázni, gondolja át még egyszer, mert lehet, hogy szalmonellásat vitt haza
Vigye vissza Győrbe, vagy nagyon süsse meg.