A kávékedvelőknek manapság teljesen természetes, hogy kedvenc italuk sok helyen, sok formában, ráadásul viszonylag olcsón kapható. Vásárolhatunk szemes kávét, pörköltet, esetleg kapszulást, a legtöbb vendéglátóhelyen pedig a kávéfélék széles választékából válogathatunk. Ez azonban nem volt mindig így, pár évtizeddel korábban csak korlátozott kínálat volt, míg korábban hiány is előfordult. Ebből az időből ered a ma már nagyon ritkán előforduló „babkávé” és „pótkávé” kifejezés. A pótkávé értelemszerűen a tényleges kávét helyettesítő, más növényi alapanyagból készült ital volt, a babkávé pedig a növény terméséről elnevezett tényleges kávé.
Nagy István: Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna EU-csatlakozása letarolja a magyar agráriumot
Továbbra is ki kell állnunk a magyar gazdák és az európai élelmiszer-termelés megőrzése mellett – húzta alá a miniszter.