Erős visszajelzést kapott a kormány a hitelminősítőtől

A Moody's döntése erős visszajelzés, hogy a kormány reálisan látja a jelenlegi gazdasági helyzetet, és fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat majd a koronavírus-járvány után is – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 09. 28. 9:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő múlt pénteken változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az államtitkár közölte: a Moody's abban bízik, hogy a magyar kormány ugyanolyan fiskális politikát folytat majd a járvány után, mint a válságot megelőzően, és például az államadósság-rátát újra csökkenő pályára állítják.

Emlékeztetett, hogy a másik két nagy hitelminősítő – a Fitch és a Standard & Poor's – tavaly már felminősítette Magyarországot. Úgy látszik, a Moody's mostanra jutott el arra a felismerésre, hogy a magyar gazdaság stabil fundamentumokon áll – emelte ki.

Ezek az alapok jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a koronavírus-járvány után gyorsan és határozottan nőjön a magyar gazdaság – jelezte.

Gion Gábor hozzátette, a Moody's döntése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.