A kormány egyetértésre jutott a reptérrel a vasút ügyében

2020. 10. 12. 19:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőtéri vasútvonal megépítését a Budapest Airport (BA) Zrt. maximálisan támogatja, és egyben határozottan cáfolja, hogy a területért bérleti díjat számolna fel.

A repülőteret a belvárossal összekötő vasútvonal megépítéséről (és annak technikai részleteiről) egyetértés született a kormány és a Budapest Airport Zrt. közös munkacsoportjában még a nyár végén, a repülőtéri fejlesztéseket tartalmazó megállapodástervezet aláírásra kész – közölte lapunkkal a reptér-üzemeltető annak kapcsán, hogy hétfői számunkban azt írtuk, a cég akadályozza a reptéri vasút megvalósítását. A BA azt írta, bízik benne, hogy a kormány fel tudja gyorsítani a projekt tervezését és biztosítani tudja a szükséges finanszírozást. Örömmel üdvözölik a projekt megvalósítását, mert ezzel utasaiknak kényelmes, fenntartható és környezetbarát közlekedést tudnak ajánlani – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.