A vegánoknak és a húsfogyasztóknak is ínyére lehet a magyar ötlet

A zöldségekből készült szalámival nem a húsfélék kiváltása a cél, hanem az egészségesebb táplálkozás segítése.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 17:30
null
A téliszalámi mellett hamarosan már zöldségszalámi is kerülhet a szendvicsbe, egészségesebbé téve az ételt Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar fejlesztésű élelmiszeripari innováció gyártása kapott zöld utat, így hamarosan mindenkinek beszerezhető lesz a zöldségekből készült szalámi – olvasható a fejlesztésben együttműködő Szent István Egyetem és a Blue Seven Group Zrt. közös közleményében.

A SALAdMI névre keresztelt termék külsőre úgy néz ki, mint a hagyományos szalámi, íze és illata viszont a receptúrában szereplő zöldségekéhez hasonlít.

A téliszalámi mellett hamarosan már a zöldségszalámi is belekerülhet a szendvicsbe, egészségesebbé téve az ételt
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A terméket kezdetben kétféle ízesítésben lehet megvásárolni. A piros paradicsomot és kaliforniai paprikát, a zöld pedig kellemesen fűszerezett spenótot, brokkolit és cukorborsót tartalmaz majd.

A zöldségszalámi magában is fogyasztható, s mivel a szabadalom a gyártástechnológiára vonatkozik, az ízesítéseknek csak a fantázia szabhat határt – emeli ki a közlemény.

Csurka Tamás termékfejlesztő az új fejlesztésről azt hangsúlyozta, hogy a zöldség jövőjét látja benne, így

nem az a cél, hogy az igazi húsra hasonlítson, és nem annak növényi fehérje alapú kiváltását, helyettesítését szolgálja.

Egyszerre kényelmi termék azoknak a zöldségkedvelőknek, akik rendkívül sűrű időbeosztással élnek. Az élelmiszermentés révén pedig

kiváló eszköze a fenntarthatóságnak is, mivel a gyártásához a mérethibás, a kereskedelmi forgalomban a külső jegyei miatt nem eladható zöldség is felhasználható.

Előnye, hogy a húsfogyasztók egészségesebbé tehetik vele például a szendvicsüket, ezzel többeket segít az egészséges táplálkozásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.