időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Nem szolgáltat tovább az Elmű–ÉMÁSZ

Magyar Nemzet
2021.02.18. 18:44
Nem szolgáltat tovább az Elmű–ÉMÁSZ

Befejezi a villamos energia egyetemes szolgáltatását az Elmű–ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. A vállalat kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), a szolgáltatói engedélye visszavonásáról, valamint a 2,2 millió felhasználóját átvevő szolgáltató kijelöléséről. A hatóság a harminc napon belül beérkező ajánlatokat átfogóan értékeli, az ellátásbiztonság szempontjai alapján választja ki a legkedvezőbbet, majd dönt a váltás pontos időpontjáról.

A szolgáltatóváltás a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, de teendőjük nincsen, az ellátásuk az átadás-átvétel idején is zavartalan marad.

Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat. Az Elmű–ÉMÁSZ-szal versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az Elmű Hálózati Kft. lesz, így a jövőben is feladata a hálózat fejlesztése és karbantartása – közölte a vállalat a távirati irodával, hozzátéve, hogy a mérőórák felszerelését, cseréjét és szükség szerint a helyszíni leolvasását is végrehajtja.

A fogyasztók mindent a régi ügymenet szerint intézhetnek
Forrás: Elmű–Émász

A Elmű–Émász társaságcsoport az E.On Hungária-csoport tagja. Az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően a E.On az MVM-csoportnak tervezi értékesíteni. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (január 1. előtti nevén NKM Nemzeti Közművek) azt közölte az MTI-vel, vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja biztosítani a villamosenergia-szolgáltatást az Elmű–ÉMÁSZ lakossági ügyfélkörének. A csaknem 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátását biztosító MVM Next az ország egyetlen olyan közműszolgáltatója, amely országos földgáz- és villamos energia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik.

A MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.