Elvitték az ötöst, de milyen számokkal

Majdnem hárommilliárdot tehet zsebre a nyertes. Ön az?

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 20:22
null
Budapest, 2019. március 22. Lottószelvény a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idõk harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A húsvéti ünnepek meghozták az ötös lottó idei első telitalálatát, amellyel Magyarország kedvenc lottójátéka 14 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost” – tájékoztatta lapunkat a Szerencsejátk Zrt. A telitalálat összege 2,88 milliárd forint. Az öt szám, amik milliárdokat érnek:

6, 32, 39, 44, 76.

„A szerencsésnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél” – jegyezte meg az állami játékszervező cég. A százmillió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertesvonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a legszigorúbb egészségügyi protokollok betartása mellett a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

  • A fődíjat egy játékos vitte el, az ő markát – egészen pontosan – 2 885 939 200 forint üti.
  • Négytalálatos szelvényből 39 akadt, ezek egyenként 1 399 525 forintot érnek.
  • Hármasból 2821 darabot regisztráltak, nyereményük egyenként 20 120 forint.
  • A kettesek – ebből 75 715 volt – 1990 forintot jelentenek.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.