Nem fizet osztalékot az Opus

MTI
2021. 04. 30. 22:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fizet osztalékot az Opus Globa Nyrt., a több mint 6,966 milliárd forintos adózott eredmény a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság döntése alapján eredménytartalékba kerül – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett beszámolóban.

Az osztalékjavaslattal együtt elfogadták a 2020-as, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) alapján elkészített egyedi, nem konszolidált éves beszámolót, és egyebek mellett az üzleti teljesítményt, valamint a társaság fejlődését bemutató egyedi vezetőségi jelentést is.

Az éves beszámoló szerint 2020-ban az Opus 228,526 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 197,846 milliárd forint saját tőkével zárt.

A vállalatirányítással, vagyonkezeléssel foglalkozó Opus Global Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei pénteken 252 forinton zártak, egy éven belül 307,5 forintig drágultak, és 196,2 forintig gyengültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.