időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Pánikkeltés ezúttal az atomerőmű körül

Magyar Nemzet
2021.05.09. 17:47
Pánikkeltés ezúttal az atomerőmű körül

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kettes és hármas blokkját 2021. május 9-én hajnali három órától tervezett menetrendtartás miatt összesen 340 MW-tal leterhelték. Az esemény nem minősül üzemzavarnak és a rendszerirányítóval, a Mavirral egyeztetve történt – közölte honlapján a létesítmény üzemeltetője. Hozzátették, hogy a menetrend szerint a két blokk ma este hét órára ismét névleges teljesítményen fog üzemelni.

„A jelenleg hatályos szabályozásnak megfelelően ilyen esetekben az atomerőműnek nincsen kötelezően előírt tájékoztatási kötelezettsége, viszont a közérdeklődésre való tekintettel az esemény bejelentését fontosnak tartjuk” – írták, feltehetően arra reagálva, hogy a Napi.hu ma napközben a termelési adatok változása alapján írt cikkében azt sugallta, hogy üzemzavar történhetett. A téves, pánikkeltő információ végigsöpört a baloldali portálokon anélkül, hogy megbizonyosodtak volna annak valóságtartalmáról.

Ma is minden rendben
Fotó: MTI/Sóki Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.