időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon

MTI
2021.06.12. 14:05
Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint kétszáz százalékkal, több mint 1,25 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az ügynökség hivatalos szombati podcastjában. Guller Zoltán elmondta: a hazai szálláshelyeken a vendégéjszakákat 82 százalékban belföldi turisták vettek igénybe. Jó hírnek nevezte, hogy folyamatosan emelkedik a nyári foglalások száma.

A nyitás bejelentésétől számítva az elmúlt egy hónapban negyven százalékkal többen foglaltak szállást a nyárra

– fűzte hozzá.

Guller Zoltán: A hazai szálláshelyeken a vendégéjszakákat 82 százalékban belföldi turisták vettek igénybe, és jó hír az is, hogy folyamatosan emelkedik a nyári foglalások száma.
Fotó: Éberling András

Guller Zoltán azt mondta, minden remény megvan arra, hogy a nyáron a tavalyi 13,5 millió vendégéjszakához idén képest legalább 17 millió vendégéjszaka lesz. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez még mindig kevesebb, mint a 2019-es negyvenmillió fele. Kitért arra is, ha júliustól „beindul” Európa, majd ősztől az Egyesült Államok, akkor „egy egészen értelmezhető, jó évet fogunk tudni közösen elkönyvelni”. Az MTÜ vezérigazgatója közölte azt is, hogy a vendéglátásban áprilisban 46 milliárd forint árbevétel volt, májusban ez 84 milliárd forintra nőtt. Mint fogalmazott, láthatóan kezd helyreállni a szektor.

A strandfejlesztési programról szólva az ügynökség első embere elmondta:

mintegy száz strandot immár négy éve folyamatosan fejlesztenek, a munkálatoknak jelenleg a negyedik üteme zajlik, ezek során mintegy 2,5 milliárd forintból 83 szabadvízi strandot újítanak meg.

Guller Zoltán kiemelte: az a cél, hogy 2030-ig az ország valamennyi szabadvízi strandjának lehetősége legyen fejlesztési forráshoz jutni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.