időjárás 6°C Gál 2021. October 16.
logo

Orbán Viktor: Új intézkedések kellenek az építőanyag-iparban

Forrás: MTI
2021.06.29. 15:04
Orbán Viktor: Új intézkedések kellenek az építőanyag-iparban

Orbán Viktor miniszterelnök szerint váratlan, erőteljes és komoly beavatkozást jelentő döntéseket kell hoznia a kormánynak, és akkor meglehet az 5,5 százalékos gazdasági növekedés és a családok adóvisszatérítése is.

Orbán Viktor a szlovák kormányfővel kedden Budapesten közösen tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva óvatosságra intett a gazdasági növekedéssel kapcsolatban, és jelezte: ha a Szijjártó Péter vezette gazdasági újraindítási operatív törzs nem visz a kormány elé 15-20 nagyon komoly, sokakat talán meglepő erőteljes intézkedést, és a kormány ezeket nem hagyja jóvá a következő egy-két hétben, akkor nem lesz 5,5 százalékos növekedés Magyarországon.

„Magától nem fog a gazdaság 5,5 százalékkal nőni, ehhez kormányzati motívumokat, motivációkat, hatásokat kell gyakorolnunk, és hatásokat kell kiváltani”

- fogalmazott.

A magyar kormányfő arról is beszélt: az építőanyag-iparban súlyos problémákat lát, akár száz százalékot is meghaladó az árnövekedés, így a felújítási állami támogatást rögtön „át is szivattyúzzák” az emberektől az építőipari alapanyagokat gyártó cégekhez. Ezt elfogadhatatlannak nevezte, hozzáfűzve:

intézkedésekre lenne szükség, és szeretné, ha ezeket a kormány még ezen a héten meg tudná tárgyalni.

Fotó: Facebook.com/orbanviktor

A borítókép forrása: Facebook/orbanviktor