Állateledelek forgalmazóját büntette a versenyhivatal

A Fressnapf némi késedelemmel, de végrehajtotta a Gazdasági Versenyhivatal által előírt kötelezettségeket a fogyasztók jóvátételére. A versenyhatóság hárommillió forintos bírságot szabott ki a hiányosságokért.

2021. 08. 16. 9:55
null
2019. február 12-én készített kép Palmerstonról, amint egy fotóriporter létrájának tetejérõl figyel a Downing Streeten. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Lezárult a nemzeti versenyhatóság utóvizsgálata a Fressnapf – Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy- és Kiskereskedelmi Kft.-vel szemben. A versenyhatóság 

 

egy balul sikerült pecsétgyűjtő kampány miatt kötelezte a céget – százmillió forintos bírság mellett – a károsult fogyasztók kompenzálására.

 

Mint minden hasonló esetben, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a határidő leteltét követően ellenőrizte az előírtak teljesülését.

 

Hűséges vásárlókat szeretne az állateledelek forgalmazója Fotó: Cseke Csilla

 

Az utóvizsgálat feltárta, hogy 

 

a vállalkozás alapvetően teljesítette a számára előírt intézkedéseket, vagyis az előírt fogyasztói kompenzáció elérte a célját.

 

Az ellenőrzés megállapította ugyanakkor, hogy a cég nem tartott be egyes határidőket, így a teljesítés bizonyos elemei késedelmet szenvedtek.

Bár a fogyasztók kompenzációja teljesült, hatósági kötelezettségek előírása esetén azok valamennyi elemét – így a határidőre és igazolásra vonatkozó intézkedéseit – is be kell tartani, hiszen ezek lényegesek a közérdek megfelelő érvényesülése szempontjából. A GVH így hárommillió forintos bírságot szabott ki a cégre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.