Nagy István: Történelmi léptékű az agrárfinanszírozás

Az idén annyi pénzt fognak kifizetni vidékfejlesztésre, mint a megelőző hét évben összesen.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 10:05
null
Püspökhatvan, 2009. április 6. Tavaszi mezőgazdasági munka, talajelőkészítés erőgéppel. Porzik a száraz termőföld a borona után. MTI Fotó: H.szabó Sándor Fotó: MTI/H.Szabó Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi léptékű társfinanszírozást biztosít a magyar kormány az uniós forrásokhoz, a korábbi 17,5 százalékos helyett nyolcvanszázalékosat; az idén annyi pénzt fognak kifizetni vidékfejlesztésre, mint a megelőző hét évben összesen – közölte Nagy István agrárminiszter csütörtökön Kiskunfélegyházán, a Kiskun Expo megnyitóján. A tárcavezető elismeréssel szólt a gazdák munkájáról, kiemelve: a mögöttünk álló küzdelmes közel másfél év megmutatta, hogy a helyi közösségek összefogásával Magyarország minden kihívással szembe tud nézni. Úgy vélte, a koronavírus-járvány nyomán mindenki számára megkérdőjelezhetetlenné vált, hogy a magyar agrár- és élelmiszeripar stratégiai ágazat. 

Az agrár- és élelmiszeripar a világjárvány idején sem vonulhatott home office-ba, mert aki otthonról dolgozott, annak is mindig kellett enni és inni

– fogalmazott a miniszter.

Emlékeztetett arra, hogy a kora tavaszi fagyok után hosszú aszály következett, majd megjött az eső jéggel és olyan intenzitással, hogy szinte mindent elmosott, azonban az idei esztendőben mégis történelmi eredményt hozott a búzatermés.

A Kiskun Expo, amelyen  több mint ötven kiállító mutatja be a város és a kistérsége kiemelkedő értékeit, augusztus 22-ig várja a látogatókat. 

 

Borítókép: MTI/H. Szabó Sándor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.