Rekordokat döntöget a magyar ipar

2021 első hat hónapjában a hazai termelés volumene 18,8 százalékkal növekedett.

Forrás: Facebook2021. 08. 13. 11:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak sportolóink, a magyar ipar is rekordokat döntöget: 2021 első hat hónapjában a hazai termelés volumene 18,8 százalékkal növekedett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar ipar teljesítménye visszatért a járvány előtti növekedési pályájára – írta György László a Facebookon.

 

Az államtitkár elmondta, 2010-ben az Orbán-kormány meghirdette a patrióta gazdaságpolitika programját, amely röviden így összegezhető: visszaépíteni a magyar ipart és megerősíteni a magyar vállalkozásokat, mert így lesz munkánk és biztos megélhetésünk. Mit jelent ez a gyakorlatban?

  1. Mindenekelőtt visszavásárolni azt, amit tudunk, és amit szükséges.
  2. Idevonzani a globális termelő vállalatokat, a legnagyobb cégeket, akik a világpiacokat uralják.
  3. Magyar multikat építeni.

 

A szocializmus öröksége, hogy sokan azt hiszik, "csak annak a statisztikának lehet hinni, amit maguk hamisítottak", de bízom abban, hogy a mindennapi választások, a boltok polcain lévő egyre több magyar termék és a nemzetközi sikerek meggyőzik őket a statisztika valóságáról – emelte ki György László. 

 

Az államtitkár részleteket is megosztott a közösségi oldalán a témában.

 

Borítókép: dolgozók a gyõri Audi-gyárban 2020. június 15-én (MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.