Steiner Attila helyre tette a baloldal hisztériakeltését + videó

Az elfogultsággal egyáltalán nem vádolható nemzetközi pénzpiaci szereplők is elismerik a kormány klímavédelmi lépéseit – emelte ki az államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Steiner Attila2021. 09. 21. 10:55
null
20210209 Budapest Steiner Attila Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai hisztériakeltés helyett valódi zöld politikát! Schmuck Erzsébet képviselőasszony és „koalíciós társai” most éppen hazánk klímavédelmi törekvéseit támadják – írja ma reggeli Facebook-posztjában Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Mint kifejtette: a baloldal hamisan azt állítja, hogy a klímavédelem ügyében a kormány „csak akkor fog cselekedni, ha ezt mi, állampolgárok kikényszerítjük”.

Az államtitkár ezt követően felsorolt néhányat azon tények közül, amelyek igazolják a kormány klímavédelmi politikáját.

A klímasemlegesség elérése teljes és alapvető gazdasági átalakulást, átfogó stratégiai és szakpolitikai tervezést, valamint komoly anyagi forrásokat igényel. A kormány a tiszta gazdasági fejlődésre való átállás érdekében már több jelentős lépést tett és a további lépések kapcsán kiérlelt stratégiája van. Ezt az – elfogultsággal egyáltalán nem vádolható – nemzetközi pénzpiaci szereplők is elismerik: a legutóbbi zöld államkötvény-kibocsátáson hétszeres volt a túljegyzés.

Példaként említette:

  • a novemberben induló kétszázmilliárd forintos lakossági napelemes pályázatot,
  • a 2025-ig beszerzendő 1100 elektromos buszt, amiből negyven már rója az utakat,
  • a Tisztítsuk meg az országot! program keretében összegyűjtött 30 ezer tonna illegális hulladékot.

A baloldal által követelt klímavédelmi szigorítással kapcsolatban kiemelte: Magyarország reális és felelős politikát követve dönt a nemzetközi és az európai uniós célokhoz való hozzájárulásról. A klímasemlegesség 2040-re történő elérése hangzatos, de nem reális lehetőség, és uniós szinten sem elvárt.

Hazánk annak ellenére, hogy a világ összkibocsátásának mindössze nagyjából 0,1 százalékáért felelős, a nemzetközi klímapolitikai tárgyalások kezdete óta elkötelezett és kiemelkedő teljesítményt nyújt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben: 1990 óta 32 százalékkal csökkentettük a kibocsátásunkat, ezzel a tizedik legjobb eredményt tudhatjuk magunkénak az EU-ban.

Végezetül az államtitkár emlékeztette a képviselőt a májusi vitájukra, amelyben mindezek a kérdések felmerültek. 

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.