Elindult az új kibocsátású AutoWallis-részvények jegyzése

Az AutoWallis a bevételből a 2025-ig tervezett akvizíciókat, üzletfejlesztéseit finanszírozná.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 19:17
Forrás: autotechnika.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Banknál elindult hétfőn az AutoWallis nyilvános kibocsátása, a részvényekhez 107–122 forint között juthatnak hozzá azok a lakossági befektetők, akik november 9-ig leadják jegyzési igényüket – közölte az OTP.

Az AutoWallis a lakossági és az intézményi befektetőktől 6–8 milliárd forint közötti forrást vonna be. Részben ebből kívánják finanszírozni a 2025-ig tervezett, 16–38 milliárd forint értékű akvizíciókat, üzletfejlesztéseket. Az AutoWallis a lakossági értékesítésből 1–1,5 milliárd, míg az intézményiből 5–6,5 milliárd forint közötti bevételt vár. A társaság túljegyzésnél legfeljebb 93 457 943 darab új részvényt értékesít – idézte a vállalat közleményét a távirati iroda.

A lakossági befektetők a részvényjegyzési igényüket a kizárólagos forgalmazóként eljáró OTP Bank kijelölt fiókjaiban, telefonos ügyfélszolgálatán és online adhatják le, amennyiben a banknál rendelkeznek értékpapírszámlával. Az intézményi befektetők november 2–9. között jegyezhetnek AutoWallis-részvényeket.

Kiemelték, a vállalat dinamikus növekedését az elmúlt években tapasztalt kedvező folyamatok és sikeres tranzakciók támogatják. Ennek köszönhetően az AutoWallis a 2020-ban elért 88 milliárd forint árbevételét idén év végére több mint megduplázhatja, míg a további organikus növekedésnek és az évi egy-két tranzakciónak köszönhetően a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé növelheti az évtized közepére.

Az AutoWallis az autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatási tevékenységével a kelet-közép-európai régió tizennégy országában van jelen. A vállalat egyrészt szolgáltatási portfóliójának bővítését, másrészt meglévő kiskereskedelmi tevékenységének földrajzi kiterjesztését tervezi a következő években, harmadrészt pedig nagykereskedelmi tevékenységét akarja tovább erősíteni. Felidézték, hogy a Magyar Nemzeti Bank október 13-án hagyta jóvá a társaság nyilvános részvénykibocsátási tájékoztatóját.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papírok ára hétfőn délelőtt 123 forint volt, ami a pénteki záró árfolyamhoz képest 1,23 százalékos emelkedés. A részvények legalacsonyabb árfolyama 76, a legmagasabb 135 forint volt az elmúlt évben.

Borítókép: Autotechnika.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.