időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Október közepén megkezdődik az agrártámogatások előlegfizetése

Magyar Nemzet
2021.10.07. 17:20 2021.10.07. 17:46
Október közepén megkezdődik az agrártámogatások előlegfizetése

Október 18-án megkezdődik az agrártámogatások emelt összegű előlegfizetése, amely az európai uniós szabályok adta legkorábbi időpont – jelentette be Nagy István csütörtökön az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitóján. Az agrárminiszter kiemelte: 

a gazdák a közvetlen támogatásokon keresztül a decemberben fizethető részfizetésekkel együtt legalább 260 milliárd forintot, míg a terület- és állatlétszám után fizetett vidékfejlesztési támogatásoknál több mint 46 milliárd forintot kapnak meg még az idén. 

A tárcavezető szerint a cél, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak az őszi munkák zavartalan elvégzéséhez és garanciát a termelők pénzügyi stabilitásához.  – Gondolkodásunk kulcsa az együttműködésben rejlik. Hiszen a magyar vidék egy olyan terület, amely gazdasági, kulturális és társadalmi értelemben egyaránt Magyarország gerincét adja – hangsúlyozta Nagy István. 

A miniszter hozzátette: korszakváltás zajlik a magyar agráriumban és a magyar vidéken. A Megújuló vidék, megújuló agrárium a vidék gazdaságának új lábra állítását jelenti. Eddig ezermilliárd forint támogatást már megítéltek, ami óriási fejlődési lehetőséget jelent.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.