Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Október közepén megkezdődik az agrártámogatások előlegfizetése

Legalább 260 milliárd forint közvetlen támogatáshoz jutnak hozzá már idén a gazdák.

Magyar Nemzet
2021. 10. 07. 17:20
Nagy István Fotó:Havran Zoltán Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 18-án megkezdődik az agrártámogatások emelt összegű előlegfizetése, amely az európai uniós szabályok adta legkorábbi időpont – jelentette be Nagy István csütörtökön az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitóján. Az agrárminiszter kiemelte: 

a gazdák a közvetlen támogatásokon keresztül a decemberben fizethető részfizetésekkel együtt legalább 260 milliárd forintot, míg a terület- és állatlétszám után fizetett vidékfejlesztési támogatásoknál több mint 46 milliárd forintot kapnak meg még az idén. 

A tárcavezető szerint a cél, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak az őszi munkák zavartalan elvégzéséhez és garanciát a termelők pénzügyi stabilitásához.  – Gondolkodásunk kulcsa az együttműködésben rejlik. Hiszen a magyar vidék egy olyan terület, amely gazdasági, kulturális és társadalmi értelemben egyaránt Magyarország gerincét adja – hangsúlyozta Nagy István. 

A miniszter hozzátette: korszakváltás zajlik a magyar agráriumban és a magyar vidéken. A Megújuló vidék, megújuló agrárium a vidék gazdaságának új lábra állítását jelenti. Eddig ezermilliárd forint támogatást már megítéltek, ami óriási fejlődési lehetőséget jelent.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.