Tovább gyarapodtak a Pallas Athéné Alapítvány befektetései

Az alapítvány létrejötte óta 11,3 milliárd forint értékben 1593 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 15:05
null
Budapest, 2020. március 14. A Pallas Athéné Alapítványok, az Optima Befektetési Zrt., a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Várkapitányság Nonprofit Zrt. székházának bejárata az I. kerületi Döbrentei utca 2-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményesen zárta az idei év harmadik negyedévét is a Pallas Athéné Alapítvány – közölte a társaság pénteken. Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője 191 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a harmadik negyedév végén összesen 280,3 milliárd forintot tett ki.

A vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,3 milliárd forint értékben 1593 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.

A vagyonelemek értéke a 2021. szeptember 30-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: a Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 280,3 milliárd forint. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 248,3 milliárd forintot befektetési jegybe, 10,3 milliárd forintot ingatlanba, 9,0 milliárd forintot bankbetétbe, 12,7 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be – olvasható a közlésben.  

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont, azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során – emlékeztet az alapítvány közleménye. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről. 

Borítókép: MTVA Bizományosi/Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.