Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar pavilon Dubajban

A nyitást követő egy hónap elteltével a dubaji világkiállítás magyar pavilonja már százezredik látogatóját fogadta, és ezzel az eredménnyel bekerült a 2020-as kiállítás legnépszerűbb pavilonjai közé – tájékoztatott csütörtökön a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Forrás: MTI2021. 11. 04. 10:17
Dubaj, 2021. oktber 2. Az Egyeslt Arab Emrsgek zszljt lengeti egy frfi a koronavrus-jrvny miatt egy vvel elhalasztott dubaji vilgkillts msodik napjn, 2021. oktber 2-n. A lehetsg, a fenntarthatsg s a mobilits jegyben szervezett vilgkilltson 192 orszg mutatkozik be. A 2022. mrcius 31-ig ltogathat expo az els vilgkillts, amelyet a Kzel-Keleten rendeznek meg. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a dubaji világkiállítás magyar pavilonja. A 15 legkülönlegesebb épület közé beválasztott pavilon a napokban fogadhatta százezredik látogatóját, 

ezzel az eredménnyel pedig a legnépszerűbb pavilonok közt tartják számon a világkiállításon.

A százezredik látogató – aki egy dubaji család tagja volt – a nyitás óta már többször próbált bejutni a magyar pavilonba, ám a hosszú sorok miatt idáig nem tudta kivárni a belépést. 

A siker nem véletlen, hiszen az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára 

– írta közleményében az MTÜ.

A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, amelynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

Borítókép: Dubaji világkiállítás (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.