Vigyázat, hamisítják a babakötvényt!

Az államkincstár nem megy házhoz, és nem alkalmaz ügynököket, üzeni a MÁK. Aki mást állít, az nem mond igazat.

2021. 11. 15. 16:29
2020.04.30. Somogyjad Májustól mindenhol ügyeletet kell biztosítani az óvodákban és bölcsődékben. A gyermekmegőrző ügyeletre egyébként a kistelepüléseken nem is volt tömeges igény, az óvónők azonban folyamatosan dolgoznak. Fotó:Kovács Tibor Somogyi Hírlap Fotó: Kovács Tibor Forrás: Somogyi Hírlap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban több házaló ügynök kisgyermekes családokat keresett meg a Magyar Államkincstár (MÁK) nevében Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és babakötvény értékesítése ürügyén, fontos azonban tudni, hogy ilyen jellegű ügynöki tevékenységet a kincstár nem végez – hívta fel az ügyfelek figyelmét a MÁK a távirati irodának küldött közleményében.

Babakötvény: duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kiemelték, hogy az államkincstár sem telefonon, sem személyesen nem keresi fel jövendőbeli, illetve jelenlegi ügyfeleit, és házhoz sem megy. Közölték, kizárólag a kincstár jogosult Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitására és vezetésére, 

a kincstár azonban nem bízott meg harmadik felet a babakötvények terjesztésével, forgalmazásával.

A babakötvény forgalmazása a kincstár Állampénztári Irodáiban és állampapír-értékesítési pontjain történik. Személyes megjelenés nélkül értékpapírszámla- és Kincstári Start-értékpapírszámla nyitására kizárólag Ügyfélkapun keresztül van lehetőség. Az államkincstár azt kéri a lakosságtól, hogy ha bárkit felkeresnek a kincstár nevében, az haladéktalanul értesítse az államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát – olvasható a MÁK közleményében.

Nem véletlen, hogy ezzel a termékkel kívánnak csalni egyesek, hiszen a nagyobb állami támogatással még keresettebb lesz a termék a közeljövőben. Varga Mihály pénzügyminiszter a minap jelentette be, hogy a duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét.

Borítókép: Önfeledt játék (Fotó: Somogyi Hírlap/Kovács Tibor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.