Gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona

Az alapítvány létrejötte óta 11,6 milliárd forint értékben támogatott 1627 oktatási, tudományos pályázatot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 21. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Optima Befektetési Zrt., a Pallas Athéné Alapítvány vagyonkezelője 2021 negyedik negyedévben 325 millió forinttal gyarapította az alapítvány összvagyonát, amely a negyedik negyedév végén 280,6 milliárd forintot tett ki – közölte az Optima pénteken az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az alapítvány létrejötte óta 11,6 milliárd forint értékben támogatott 1627 oktatási, tudományos pályázatot.

A közleményben részletezték, hogy a Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forint vagyon 2021. december 31-re 280,6 milliárd forintra gyarapodott. 

Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 257,4 milliárd forintot befektetési jegybe, 4,5 milliárd forintot ingatlanba, 5,9 milliárd forintot bankbetétbe, 12,8 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be.

Hangsúlyozták, az alapítvány köteles megőrizni a rábízott vagyont, azt nem költheti el, csak befektetései hozamát használhatja fel tevékenysége finanszírozására.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.