időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Hollik: A baloldal korábban nem támogatta az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését

Forrás: MTI
2022.01.13. 13:02 2022.01.13. 13:15
Hollik: A baloldal korábban nem támogatta az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint bár a baloldal most alacsony áfát követel, korábban nem támogatta az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését – olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: a nagy gazdasági növekedés Európa és a világ minden más országában magas inflációval jár.

Hangsúlyozta: Magyarországon a Fidesz–KDNP-kormány megvédi a magyar embereket a nagy gazdasági növekedés által gerjesztett inflációval szemben. Ezért – folytatta – továbbra is kiállnak a rezsicsökkentés mellett, és megvédik azt.    

Hozzátette: ezért vezetett be a kormány benzinárstopot, fagyasztotta be a jelzáloghitelek kamatait, és ezért döntött szerdán úgy, hogy hat alapvető élelmiszer esetében árstopot vezet be.

A Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott: a baloldal a magyar embereket védő intézkedéseket nem támogatta, sőt a rezsicsökkentést és a benzinárstopot a miniszterelnök-jelöltjük még támadta is.

A baloldal most alacsony áfát követel, de amikor lehetőségük lett volna – hiszen a Fidesz–KDNP 2015 óta több lépésben is csökkentette az alapvető élelmiszerek áfáját –, akkor egyszer sem szavazta meg ezt a parlamentben

hangsúlyozta Hollik István.

– A teljesség igénye nélkül: nemmel szavazott Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Szél Bernadett is

emelte ki.

Hollik István jelezte: a baloldal kormányzása alatt nehéz gazdasági helyzetbe került az ország, de az akkori kabinet a magyar emberek védelmét szolgáló intézkedést nem vezetett be, sőt újabb terheket rakott az emberek vállára. A baloldal a kormányzása alatt megemelte az áfát, adót növelt, az egekbe emelte a rezsi árát, valamint elvette a 13. havi nyugdíjat és egyhavi bért az állami alkalmazottaktól sorolta. Hollik végül úgy összegzett: – Ha baj van, akkor a baloldalra biztosan nem lehet számítani.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.