Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

A február havi nyugdíj és a 13. havi illetmény összege egy utalványon érkezik, az utalványon a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 09. 10:00
postás
20200408 Győr Egy kézbesítő postás munka közben koronavírus-járvány idején maszkban. Képen: Pálfi László kézbesítő. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is kézbesíti február 9-től egészen a hó végéig – közölte a társaság.

A február havi nyugdíj és a 13. havi illetmény összege egy utalványon érkezik, az utalványon a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. 

– A kézbesítést két nappal korábban megkezdjük, az ütemezés a szokásos sorrendben valósul meg, így egyes ügyfelek felkeresése korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik – írta a posta. 

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások csaknem felét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintetteknek. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan csaknem 1,2 millió állampolgár készpénzben, postai úton kapja meg ezt az ellátást.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.