Bankholding: Népszerű a klímavédelmi számlacsomag

A Takarékbank ügyfelei eddig már több mint 700 ezer forinttal járultak hozzá az Országos Magyar Méhészeti Egyesület tevékenységéhez.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 10:40
méhészet Forrás: OMME
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 350 millió forintnyi tranzakciót bonyolítottak le a Takarékbank ügyfelei a hitelintézet egyedülálló, a klímavédelmet előtérbe helyező bankszámlacsomagján keresztül – közölte a Magyar Bankholding Zrt., amelynek üzleti stratégiájában kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági célok és megoldások, továbbá a bankcsoport és annak tagbankjai elkötelezettek a környezetvédelmet célzó felelősségvállalásban. 

A tavaly májusban bevezetett Takarék Fenntartható Bankszámla használatával az ügyfelek automatikusan, többletköltség nélkül támogathatják a környezetvédelmet, 

a tranzakciók összegének kéttized százalékát a Takarékbank a méhpusztulás megelőzésére és a mézfogyasztás népszerűsítésére fordítja. 

Felidézik: a Takarékbank 2021 májusában vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó lakossági számlacsomagot a Tehetsz méh többet! programhoz kapcsolódva, amely minden elemében fenntartható. 

A csomagot online is meg lehet kötni, amelyhez csak elektronikus számlakivonat kérhető és a kedvezményes számlavezetési díj nem függ a vásárlás összértékétől. 

Fotó: Varga György

A környezetvédő számlacsomag az elektronikus bankolást helyezi előtérbe azzal, hogy az ügyfél a bankkártyával interneten is díjmentesen költhet, emellett a Takarék Netbankon és a Takarék Mobilappon keresztül indított forint- és euróátutalásokat nem terheli költség, továbbá a devizaátutalás is kedvezményes. A fizetési kérelem szolgáltatás szintén havidíjmentes – hívta fel a figyelmet a Bankholding, hozzátéve, hogy a számlához szinte teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készült bankkártyát is lehet igényelni.

Jelezték: a Takarékbank ügyfelei eddig már több mint 700 ezer forinttal járultak hozzá az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tevékenységéhez anélkül, hogy ez a bankolóknak pluszköltséget jelentett volna. 

 

Borítókép: a méhészeteknek nyújtanak támogatást a banki ügyfelek (Fotó: OMME)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.