Lendületesen erősödik a forint

A magyar fizetőeszköz távolodik a nemrég produkált történelmi mélypontjától: a pénteki jegyzéshez képest az euróval szembeni erősödés mértéke 3,1 százalék.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 13:22
null
Árfolyam változás 20220204 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerda reggelre az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben, miután nyereségre tett szert a hosszú hétvégén – jelezte a távirati iroda, kiemelve, hogy a magyar fizetőeszköz a hó eleji jegyzéséhez képest is erősebben áll a hét közepén.
Az eheti lendületes erősödés folyamatában az eurót kedd este 371,23 forinton, szerda reggel pedig 370,76 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 339,06 forintról 337,89 forintra csökkent, míg a svájci franké 360,31 forintról 359,44 forintra változott szerda reggelig. 

Fotó: 123RF

Ez azt jelenti, hogy a magyar fizetőeszköz távolodik a nemrég produkált történelmi mélypontjától, a jegyzése a hét első munkanapjának reggelén 0,1 százalékkal erősebb a kedd esti – euróval szemben mért – árfolyamához képest, míg a múlt pénteki jegyzéshez képest az erősödés mértéke 3,1 százalék. A márciusi kezdéshez képest a forint 1,5 százalékkal erősödött a márciusi kezdéshez képest.

A dollárral szemben a százalékos erősödés 0,3 százalék az előző esti jegyzéshez képest, míg a pénteki és a szerda reggeli különbség 3,5 százalékos különbséget mutat a forint javára. A svájci frankkal szemben a hosszú hétvége alatt 4,2 százalékkal, a márciusi kezdéshez képest pedig 1,8 százalékkal erősödött hazánk fizetőeszköze szerda reggelig.

Borítókép: Forint árfolyamok a háború előtt (Fotó: Bach Máté)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.