Mindent megtesz a jegybank a pénzügyi piacok stabilitásáért

A jelenlegi pénzpiaci folyamatokat az egész régióban külső hatások, egy háborús konfliktus következményei alakítják.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 16:39
MNB, Magyar Nemzeti Bank, forint Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az eszköztár minden elemével beavatkozik a hazai pénzügyi piacok stabilitásának biztosítása érdekében, ha szükséges.

Az MNB szorosan monitorozza a helyzetet, és minden pillanatban készen áll a közbelépésre

– válaszolta a jegybank az MTI megkeresésére kedden.

Hozzátették, hogy a jelenlegi pénzpiaci folyamatokat az egész régióban külső hatások, egy háborús konfliktus következményei alakítják. A koronavírus-járványt követő helyreállási időszak adatai bizonyították, hogy a magyar gazdaság fundamentumai erősek – szögezték le.

– Az MNB egyértelmű célja, hogy a geopolitikai körülmények miatt megemelkedett kockázatok ne veszélyeztessék hazánk ár- és pénzügyi stabilitását. A pénzpiaci mozgások fundamentálisan nem indokoltak, de növelik a fölfelé mutató inflációs kockázatokat – írták.

A régiós devizák mind gyengültek kedden, a forint újabb történelmi mélypontra gyengült, egy euró 379 forint felett is volt délután, majd 375,50 forintig erősödött az árfolyam 15 órára.

Borítókép: A Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.