Tőzsdére lép részvényeivel az eSense

A magyar call center piac egyik vezető vállalatának részvényeivel keddtől lehet kereskedni.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 18:17
null
Budapest 2020.10.08. BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációk foto: Kallus György/Világgazdaság Fotó: KALLUS GYORGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden kezdődik a kereskedés a magyar call center piac egyik vezető vállalata, az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt. kétmillió tízforintos névértékű részvényével a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában – közölte a cég hétfőn a távirati irodával.

A 2007-ben alapított eSense dinamikusan növekedett az elmúlt tizenöt évben, 2020-as árbevétele megközelítette a hárommilliárd forintot. A cég a tőzsdére lépést követően még az idei évben nyilvános forrásbevonást tervez, amelynek célja a további akvizíciós növekedés finanszírozása. 

A vállalat foglalkozik az ügyfélszolgálatok, a diszpécserközpontok és az információs vonalak kialakításával, telefonos értékesítéssel, pénzügyi szolgáltatások közvetítésével, telefonos kintlévőség-kezeléssel és piackutatással. A vállalat munkaerő-kölcsönzési, -kiválasztási, felnőttképzési és tanácsadási szolgáltatásokkal is foglalkozik.

Az eSense fő részvényese az 5Stars Holding, amely Ádámosi György magánbefektető érdekeltségébe tartozik. A befektető olyan sikeres tőzsdei vállalatoknak a korábbi vagy jelenleg is meghatározó tulajdonosa, mint az Appeninn, az Altera vagy az AKKO Invest. 

Ádámosi György közvetett tulajdonába 2020-ban került a társaság. Az eSense Nyrt. a 2020-as évet 2,8 milliárd forintos árbevétel mellett 360 millió forintos nettó eredménnyel, míg 2021 első kilenc hónapját 1,7 milliárd forintos árbevétellel és 136 millió forintos nettó eredménnyel zárta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.