A versenyhivatal is figyeli a légitársaságokat

A GVH és a fogyasztóvédelem is fellép a jogsértő reklámgyakorlatok ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Növekedés.hu2022. 06. 25. 14:01
null
2021.09.24. Budapest Liszt Ferenc repülőtér Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei egyeztettek a légitársaságok kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatos fogyasztói panaszokról, piaci anomáliákról és a szükséges lépésekről – írta a Növekedés.hu.

A két szervezet a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény értelmében folyamatosan együttműködik egymással. Mégpedig azért, hogy a lehető leghatékonyabban fel tudjanak lépni az esetlegesen jogsértő reklámgyakorlatok ellen.

A hatóságok megegyeztek abban, hogy ha a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálata során a versenyhivatal hatáskörébe tartozó feltételezetten jogsértő kommunikációt talál, úgy a GVH haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket, hogy minél kevesebb fogyasztó szenvedjen kárt a megtévesztő hirdetések miatt.

GVH évek óta kiemelten figyeli a légitársaságok reklámgyakorlatát, számos eljárást lefolytatott ezen a területen.

A nemzeti versenyhivatal az eljárásokon túl tájékoztató anyagokkal is segíti a fogyasztókat, hogy körültekintően vásárolják meg repülőjegyeiket és az utazási ajánlatok esetében is kellő óvatossággal járjanak el. Ezenkívül gyakorlati tanácsokkal is segíti az utazásukat tervező fogyasztókat. 

Az utazási szezon kezdetén a GVH nagyon fontosnak tartja, hogy a fogyasztók felkészülten vágjanak neki utazásuk megszervezésének, hiszen így könnyebben elkerülhetik a félrevezető tájékoztatásokat, illetve a nyaralás közben előforduló kellemetlen meglepetéseket.

 

Borítókép: Liszt Ferenc repülőtér (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.