Az olajembargó bejelentése óta megállás nélkül emelkedik az üzemanyagár

Májusban a benzin literenkénti átlagára 21,52, a gázolajé pedig 23,72 korona volt.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet2022. 06. 02. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországban negyedik napja minden nap emelkedik az üzemanyagok kiskereskedelmi ára, a különféle üzemanyagok egyes napokon napi tíz-harminc forinttal kerülnek többe.

Csütörtökön nagyot ugrott a gázolaj ára, mintegy 26 forintnak megfelelő svéd koronával kell többet fizetni, de a benzin is többe kerül tíz forinttal.

Ezzel az emeléssel a gázolaj csütörtöktől 25,46 svéd koronába, azaz 960 forintba (ez pontosan duplája a magyarországinak), míg a benzin 24,18 koronába, mintegy 910 forintba kerül.

Az áremelkedés felgyorsulása az orosz olaj leállítására vonatkozó uniós szankciójavaslatnak köszönhető a TT svéd hírügynökség szerint.

Májusban a benzin literenkénti átlagára 21,52, a gázolajé pedig 23,72 korona volt, azaz mintegy 100, illetve 160 forinttal kevesebb, mint jelenleg.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.