Az OMV finomítójának meghibásodása ellenére biztosított az ellátás

Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai üzemanyag-tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra.

Magyar Nemzet
2022. 06. 11. 20:21
null
Gyál, 2020. január 1. Autós tankol a Mol gyáli töltõállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétõl emelkedik a biológiai eredetû összetevõk bekeverendõ aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerû ellenõrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyagellátása – jelentette be Palkovics László technológiai és ipari miniszter.
A kormány kiemelt célja, hogy a lakosságnak és a gazdaságnak folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért Európában.

A hazai üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében Magyarország felszabadítja az ország stratégiai benzin- és dízeltartalékainak egy részét, ezzel segítve a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása miatt kialakult helyzetet. A felszabadított stratégiai benzin- és dízeltartalékot az OMV a lehető leghamarabb pótolja vissza.

Az üzemanyag-ellátás tehát továbbra is biztosított a magyaroknak, méghozzá Európa legalacsonyabb árán – olvasható a Technológiai és Ipari Minisztérium közleményében. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.