Közel huszonkétezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával

A tíz éve elindított programmal eddig 27 milliárd forint összértékben, 264 ezer fiatalt támogatott már a kormány.

Magyar Nemzet
2022. 07. 23. 13:47
20200707 Békés Diákmunkások munka közben A legtöbb diák a tanulmányaira tesz félre. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereken ötezer megkötött szerződés alapján 21 753 középiskolás vagy egyetemista jut munkatapasztalathoz és szünidei pénzkeresethez – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebook-oldalára feltöltött posztjában. A Nyári diákmunka program bértámogatással ösztönzi a nappali tagozaton tanuló 16–25 évesek elhelyezkedését a vakáció idejére. A fiatalok július elseje óta állhatnak munkába önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban vagy a turizmus-vendéglátásban.

A gyakorlati tapasztalat megkönnyíti a diákok számára az iskolaéveik utáni munkába állást. 

A résztvevők idén minden eddiginél több költőpénzt gyűjthetnek a program jóvoltából, hiszen a 25 év alattiaknak 2022-től munkabérük után nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

A foglalkoztatók a szabadságolások miatt kieső átmeneti vagy az érintett szektorokra jellemző általánosabb munkaerőhiányt pótolhatják a fiatalok alkalmazásával. Az idegenforgalmi főszezonban és a tömeges mezőgazdasági munkák idején a vállalkozásoknál bőven elkelnek a szorgos kezek.

A tizedik évében járó Nyári diákmunka programmal közel 27 milliárd forint összértékben 264 ezer fiatalt támogatott már a kormány. 

A kezdeményezés idén is rendkívül népszerű, ezért a Technológiai és Ipari Minisztérium másfélszeresére, közel hárommilliárd forintra emelte meg az eredeti keretet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.