Több milliárd dolláros Tesla-pakettet adott el Elon Musk

A pénz a Twitter felvásárlásával kapcsolatos jogi vitában elszenvedett vereség esetére kell az üzletembernek.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 13:50
null
SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesla elektromosautó-gyártó vezérigazgatója, Elon Musk több milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket, hogy elég forrás álljon rendelkezésére a Twitter felvásárlásával kapcsolatos jogi vitában elszenvedett vereség esetére.

Musk az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) kedden benyújtott bejelentése szerint 6,9 milliárd dollár értékben adott el Tesla részvényt. Ez volt az eddigi legnagyobb részvényeladása a vállalatban.

„Abban a (remélhetőleg valószínűtlen) esetben, ha a bíróság rákényszeríti a Twitter-üzlet véghezvitelére, és néhány befektető partner kiszállna, fontos, hogy elkerüljük a Tesla-részvények vészeladását” – írta a milliárdos Twitter- üzenetében.

Musk jogi vitába keveredett a Twitter üzenetküldő szolgáltatással, mert vissza akar lépni a 44 milliárd dolláron tett felvásárlási ajánlatától. Musk szerint ugyanis a Twitter valótlan információkat szolgáltatott a platformot használó hamis fiókok számáról. Álláspontja szerint a Twitter azzal is megszegte az akvizíciós megállapodást, hogy nem biztosította a számok ellenőrzésének technikai feltételeit.

A tárgyalást október közepére tűzték ki Delaware állam egyik bíróságán. Musk szándéka szerint visszavásárolja az eladott Tesla-részvényeket, ha a bírósági döntés nem kötelezi a Twitter akvizíciójának lezárására. Arra a Twitteren feltett kérdésére ugyanis, hogy ezután leáll-e a Tesla-részvények eladásával, és újra vásárol-e, szűkszavúan igen-nel válaszolt.

Elon Musk 54,20 dolláros részvényárfolyamon tette meg kivásárlási ajánlatát a Twitterre és befektető partnereket is toborzott az üzlet finanszírozásához. A Twitter részvénye kedden 42,83 dolláron zárt az amerikai tőzsdén. Szerdán európai idő szerint a déli órákban a tőzsdén kívüli forgalomban 44,56 dolláron állt a papír jegyzése. A Tesla részvénye kedden 850,00 dolláron zárt, a tőzsdén kívüli forgalomban pedig 866,22 dolláron állt a jegyzés európai idő szerint dél körül.

Borítókép: Ez volt eddig Musk legnagyobb részvényeladása a Teslában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.