időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

A húsz legfontosabb kortárs divatmárka közé választották a magyar Aeront

Forrás: Origo.hu
2022.11.14. 16:00 2022.11.14. 16:19
A húsz legfontosabb kortárs divatmárka közé választották a magyar Aeront

A Vogue húsz olyan kortárs divatmárkát sorakoztatott fel összeállításában, amelyeket feltétlenül ismerni, termékeiket pedig viselni kell – írja az Origo. A mérvadó válogatásban ott van az Aeron, a különleges tervezési és gyártási megoldásokkal előállított kötöttáruiról, bőrdarabjairól ismert budapesti márka, mely a hagyományos dizájnt és a kézi előállítás előnyeit ötvözi a legújabb fenntarthatósági és hulladékcsökkentési gyakorlatokkal.

A Nanushka után újabb magyar divatmárkára figyel a szakma, méghozzá a nemzetközi színtéren. A Vouge megkerülhetetlen kortárs márkái között megjelenő Aeron célja, hogy munkáival a hagyományos, magas értéket képviselő egyedi, lényegében kézműves technológiákat vegyítse a modern tervezési technológiákkal, a modern nők igényeinek kiszolgálálásra. 

A mérvadó összeállításban az Aeron azon márkák társaságában szerepel – például a LVIR, a Loulou Studio vagy a Toteme –, melyek stílustudatos női vásárlókat szólítanak meg különleges ruházati termékeikkel.

Az Áron Eszter alapította, budapesti székhelyű márka kínálatában így meghatározók a kötöttárutermékek, melyek kategóriájukban kimagasló minőséget képviselnek.

A vállalkozás koncepciójában az állandó fejlődést helyzi előbbre a radikális, hirtelen változások helyett („sustained evolution over radical revolution”), vagyis az újdonságok egyszerre lesznek újszerűek és ismerősök azoknak, akik ismerik a korábbi munkáikat.

A vállalat alapelvei közé tartozik a felelős működés, ami ugyanakkor nem jelent kompromisszumot a minőségben. 

Az Aeron úgy kínál luxusszínvonalú termékeket, hogy közben fenntartható beszerzési gyakorlatokat folytat és minimálisra csökkenti az előállítás során keletkező hulladék mennyiségét.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Az Aeron kollekciójának bemutatója a VIII. Budapest Central European Fashion Week második napján a Szépművészeti Múzeumban 2022. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.