Újabb fejlemény Tungsram-ügyben

Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a csődeljárás alatt álló vállalat élére.

Munkatársunktól
2022. 11. 17. 15:24
Fotó: Faludi Imre Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új ügyvezető igazgató irányítja a csődeljárás alatt lévő Tungsramot: Képes Kálmánt a Tungsram Operations Kft., valamint a Tungsram csoport több tagvállalata élére nevezték ki – közölte a VG-vel a vállalat. 

 

A cég felidézi, Jörg Bauer, a GE Hungary korábbi elnöke 2018-ban vásárolta meg a Tungsramot a GE-től, amely akkor be akarta zárni a vállalatot. 

 

A cégvezető akkor a kormánnyal szorosan együttműködve lépett, és a támogatást is megkapta ahhoz, hogy megmentse a vállalatot, az átalakításokra pedig a GE feltételei miatt öt évet szántak, ám az öt év letelte előtt a koronavírus, a vele járó energia- és nyersanyag-áremelkedés, majd az ukrajnai háború megakadályozták e terv teljes megvalósulását.

A közlemény felidézi: a Tungsram jelenleg a felszámolás kezdetét várja, miután az Eximbank, a Tungsram fő hitelezője nem fogadta el a – már a fizetésképtelenséget bejelentő – társaság csődegyezségi ajánlatát. A cég ezt követően azt írta, mindent megtesz a leépítés elkerüléséért, és előkészíti, hogy a befektetők a dolgozókat továbbra is foglalkoztassák a létrehozott új leányvállalatokban.

A Tungsram életének most következő fázisában olyan új vezetőre volt szükség, aki teljes szívével a vállalat mellett áll, patrióta, van nemzetközi tapasztalata, és kellően elhivatott ahhoz, hogy megmentsen annyi munkahelyet, üzletágat és értéket az országnak, amennyit csak lehet

– mondta Jörg Bauer. 

Borítókép: A Tungsram jelenleg a felszámolás kezdetét várja (Fotó: MTI/Faludi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.