időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Íme minden részlet az üzemanyagárstop megszüntetéséről

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG
2022.12.07. 07:44 2022.12.07. 13:50
Íme minden részlet az üzemanyagárstop megszüntetéséről

A döntés okaként egyértelműen a brüsszeli szankciókat nevezte meg a kormány.

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt bejelentésével egy időben kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben a 480 forintos hatósági áras üzemanyagról.

Ebben a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy 

a kormány arra való tekintettel hajtja végre a módosításokat, hogy hatályba léptek a  kőolajszállításra vonatkozó uniós szankciók, amelyek hatásai az  ellátásbiztonságot veszélyeztetik.

Egyebek mellett hozzányúlnak a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes intézkedésekről szóló 57/2022. (II. 28.) kormányrendelethez és a kis benzinkutaknak a vidéki ellátásbiztonság garantálása érdekében történő támogatásáról szóló 84/2022. (III. 5.) kormányrendelethez is.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet kedd 23 órától lépett hatályba.

Az eredeti cikk Megjelentek a részletszabályok – így szűnik meg az üzemanyagárstop címen olvasható a Világgazdaság oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

 

 

Megszűnik a benzinárstop

Orbán Viktor részt vett a Mol igazgatósági ülésén

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.