Lázár János elárulta a közlekedéssel kapcsolatos terveit + videó

Fejleszteni kell a közlekedést, hogy mindenki 25 percen belül eljuthasson az úti céljához – fogalmazott a miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Délmagyar.hu, MTI, Facebook2023. 01. 14. 19:20
LÁZÁR János
Budapest, 2022. október 11. Lázár János építési és beruházási miniszter beszédet mond az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szervezésében rendezett kormányzati tájékoztató konferencián a Hotel Mercure Budapest Castle Hill-ben 2022. október 11-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hozzá kell nyúlni a közlekedéshez

 – fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszer, aki azt is elmondta: a kistelepülések megtartóképességéhez ez az egyik kulcs.

Ez az én tervem – ezzel a címmel posztolt egy rövid videót szombaton Lázár János, Csongrád-Csanád vármegye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán, helyszínként Sárvárt megjelölve.

A videóban azt közölte, hogy a bajban a teljes társadalom képviselete a feladatuk, attól függetlenül, ki, hová adta le a voksát. Majd azt fejtette ki, miért fontos a kistelepülések megtartóképességének érdekében hozzányúlni a közlekedéshez – hívta fel a figyelmet a Délmagyarország cikkében

– Olcsó tömegközlekedés, egységes menetrend, alsóbbrendű utak felújítása, és a bejárásnak, az ingázásnak a megkönnyítése

 – sorolta a legfontosabbakat.

A politikus egyébként Ágh Péter államtitkár meghívására járt Vas vármegyében. Az MTI tudósítása szerint Celldömölkön arról beszélt, hogy Magyarországon 

kiemelt fontosságú feladat az állami és önkormányzati kezelésben lévő utak felújítása, korszerűsítése. 

Felidézte: az elmúlt 12 évben összesen 280 milliárd forintot fordítottak Vas megye úthálózatának fejlesztésére, azonban a a Magyar Közút által kezelt, a szaktárca által felügyelt 32 ezer kilométernyi magyarországi közúthálózat felújításával lemaradásban vannak, ezért rengeteg a tennivaló. A várható Vas megyei útfejlesztésekről szólva a szombathelyi elkerülő megépítését, a Körmend és Szombathely közötti négysávos autóút megépítését és a Szombathely-Kőszeg közötti gyorsforgalmi út megépítését jelölte meg a tárcájához tartozó kiemelt projektként.

Hozzátette, hazánkban naponta négymillió ember ingázik tömegközlekedéssel és egyénileg az otthona és a munkahelye vagy lakóhelye és a járási központok között. Az a cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson az úti céljához, ezért kell fejleszteni főleg vidéken a közlekedést.

 

 

Borítókép: Lázár János építési és beruházási miniszter beszédet mond az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szervezésében rendezett kormányzati tájékoztató konferencián (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.