Történelmi lehetőségek a hazai agráriumban + videó

A gazdák támogatásai idén is biztosítottak és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 05. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar gazdák támogatásai idén is biztosítottak és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is. Látszik ugyanis a világban zajló folyamatokból, hogy ez az év sem lesz könnyű a mezőgazdaságban – mondta közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében Nagy István agrárminiszter.  

– A történelmi aszály hatásai, az orosz–ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként megjelent energiaválság kikerülhetetlen hatással van az életünkre. Viszont ismerjük és tisztában vagyunk a magyar gazdálkodók problémáival, és közösen meg tudunk küzdeni a nehézségekkel – fogalmazott a miniszter. 

Nagy István a tavalyi év nagy sikerének nevezte, hogy az Európai Bizottság elfogadta a közös agrárpolitika stratégiai tervét. A 2027-ig tartó időszakban Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született. 

– A történelmi lehetőségeknek és forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium. Az uniós források a kiemelkedő arányú nemzeti költségvetési hozzájárulással együtt minden eddiginél nagyobb segítséget jelenthetnek a magyar vidéknek, a gazdálkodóknak és az élelmiszerfeldolgozóknak. Az idei év első hónapjának legfontosabb gazdálkodási feladata az új agrártámogatási rendszer feltételeinek megismertetése és alkalmazása. Fontos, hogy a gazdák felkészüljenek az egységes kérelem tavaszi benyújtására. Ebben minden lehetséges eszközzel segítjük őket – mondta Nagy István. 

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.