Egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Felújítják a vasútállomás környezetét is, a helyiek már régóta vártak erre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 02. 18:05
null
Veszprém, 2023. február 2. A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melybõl 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás: a felújítás magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el – közölte Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. 

Azt is elmondta, hogy a beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) elárulta, hogy már régóta várják a vasútállomás felújítását, külön öröm, hogy a környezete is megújulhat.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a MÁV–Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában. A kiemelt programok idejére például kedvezményes Veszprém–Balaton 2023 EKF-jegyet vezettek be, amely a MÁV–Start és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között. Az intézkedéseket fontosnak tartják, és az a célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe közösségi közlekedéssel, amely a legfenntarthatóbb. 

A felújítást hétfőn kezdik. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Veszprém–Balaton 2023 projekthez látványos infrastrukturális fejlesztés társul, amelyet több település együttesen valósít meg. 

Borítókép: A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.