Ismét lenyűgöznénk a nagyvilágot Cannes-ban

Ismét rendkívül színvonalas ingatlanokat bemutató, látványos standdal vesz részt Magyarország az egyik legrangosabb kiállításon. Cannes-ban a Magyar Zene Háza már hódított tavaly, ezúttal újabb nívós ingatlanfejlesztésekkel állunk a nagyvilág elé. A szakma a rekordnak számító 2022 után idén talán még jobb évre számít a magyarországi befektetések terén.

Pintér
2023. 02. 22. 7:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ország nemzetközi porondon való részvétele kiemelt fontosságú, a szereplők azon dolgoznak, hogy az ingatlanbefektetési terület újra a korábbi magasságokba emelkedhessen. A Covid után megindult látványos bővülést az ukrajnai háború, az energiakrízis, a világszerte megugró infláció, a recessziós félelmek erősödése, továbbá a monetáris szigorítások megakasztották – mondta Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke annak apropóján, hogy hazánk ismét rendkívül színvonalas fejlesztéseket bemutató, látványos standdal vesz részt a világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési kiállításán, a cannes-i MIPIM-en.

Cannes-ban a nemrég elkészült Budapest ONE irodaház is bemutatkozik. Forrás: IFK

Cannes és Habsburg György

A március 14–17. között megrendezendő, több évtizedes múltú rendezvényen a magyarországi fejlesztési irányok és lehetőségek sikeres bemutatása a működőtőke-beáramlás szempontjából mindig kiemelt jelentőségű – ismertette a Világgazdaság. A főváros és a vidéki városok beruházásainak népszerűsítésére, a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési célok és lehetőségek ismertetésére szolgáló Magyarország–Budapest-standot – amelynek díszvendége Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete lesz – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az IFK közösen alakította ki, a fő kiállítók a Liget Budapest projekt és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.

Az elmúlt időszakban nagyon eltérően alakultak a különböző ingatlanfejlesztési területek. – A logisztika és az irodapiac kifejezetten jól teljesített, a hotelpiacon is nagy változások várhatók, így nem véletlen, hogy éppen erre a három területre fókuszálunk a kiállításon – fejtette ki Takács Ernő, hozzátéve, hogy a befektetők még kivárnak, de az év végére világszerte várható kamatcsökkenés újabb költekezést hozhat, a magyar piacon pedig továbbra is jelentősek a növekedés lehetőségei. Olyannyira, hogy

a HIPA a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi hat és fél milliárd euró beruházási szinthez képest is erősebb évre számít 2023-ban.

Büszke visszatérés

– Büszkén térünk vissza a kiállításra, ugyanis tavaly a Magyar Zene Házával a MIPIM Awards, a legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai díj történetében először kapta meg a zsűri fődíját magyar fejlesztés – ezt már Gyorgye­vics Benedek, a Liget Budapest projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója mondta. Mint kifejtette, a 2011-ben megkezdett Liget Budapest projekt Európa legnagyobb léptékű és komplexitású, sokszorosan díjnyertes kulturális tartalmú városfejlesztési programja, amelyet egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés övez.

Borítókép: Az új Néprajzi Múzeum a Városligetben (Fotó: Liget Budapest/Palkó György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.