Elkerülhetetlen a modernizáció a mezőgazdaságban

A folyamatból a hazai mezőgépgyártók és forgalmazók is profitálhatnak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 30. 13:00
vetés
20210325 Vének Első tavaszi vetések és munkálatok a mezőgazdaságban Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld Fotó: Csapó Balázs/ Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai mezőgépgyártókkal és forgalmazókkal egyeztetett az Agrárminisztérium. 

 

Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a találkozó kapcsán elmondta: a sikeres hazai agrárium kulcsa a modernizáció, amely nemcsak gazdasági, hanem környezeti és társadalmi szempontból is elengedhetetlen. 

 

Ökrös Oszkár, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár azokról a nemzetközi folyamatokról és irányokról beszélt, amelyek a mezőgazdasági gépesítést és modernizációit jellemzik. Előadásában nemzetközi példákat említett, valamint ismertette, hogy egyes országok milyen gépekre, technológiára, vagy éppen együttműködésre lennének nyitottak. Beszámolt arról is, hogy a magyar mezőgépgyártó cégeknek milyen lehetőségeik vannak a nemzetközi piacra lépésben, valamint, hogy milyen megjelenési alkalmak vannak a külpiacokon, amelyeket a hazai cégek ki tudnának használni.

A tanácskozáson képviseltette magát Mezőgépgyártók Országos Szövetsége, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, valamint az agrárgazdasági attasék, akik online formában követhették élőben az eseményt. Az egyeztetésen a jelenlévők megállapodtak a közös munka folytatásáról annak érdekében, hogy a hazai mezőgépgyártók és forgalmazók minél sikeresebben jelenhessenek meg a nemzetközi piacokon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.