időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Elkerülhetetlen a modernizáció a mezőgazdaságban

Magyar Nemzet
2023.03.30. 13:00 2023.03.30. 13:40
Elkerülhetetlen a modernizáció a mezőgazdaságban

A hazai mezőgépgyártókkal és forgalmazókkal egyeztetett az Agrárminisztérium. 

 

Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a találkozó kapcsán elmondta: a sikeres hazai agrárium kulcsa a modernizáció, amely nemcsak gazdasági, hanem környezeti és társadalmi szempontból is elengedhetetlen. 

 

Ökrös Oszkár, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár azokról a nemzetközi folyamatokról és irányokról beszélt, amelyek a mezőgazdasági gépesítést és modernizációit jellemzik. Előadásában nemzetközi példákat említett, valamint ismertette, hogy egyes országok milyen gépekre, technológiára, vagy éppen együttműködésre lennének nyitottak. Beszámolt arról is, hogy a magyar mezőgépgyártó cégeknek milyen lehetőségeik vannak a nemzetközi piacra lépésben, valamint, hogy milyen megjelenési alkalmak vannak a külpiacokon, amelyeket a hazai cégek ki tudnának használni.

A tanácskozáson képviseltette magát Mezőgépgyártók Országos Szövetsége, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, valamint az agrárgazdasági attasék, akik online formában követhették élőben az eseményt. Az egyeztetésen a jelenlévők megállapodtak a közös munka folytatásáról annak érdekében, hogy a hazai mezőgépgyártók és forgalmazók minél sikeresebben jelenhessenek meg a nemzetközi piacokon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.