időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Szorgos drónok töltik az éj leple alatt az IKEA készleteit + videó

Viland Gabriella
Forrás: Ingka Group
2023.03.30. 10:44 2023.03.30. 11:24
Szorgos drónok töltik az éj leple alatt az IKEA készleteit + videó

Teljesen autonóm drónmegoldás kifejlesztésébe kezdett a raktárkészlet nyomon követése és a munkatársak közérzetének javítása érdekében az áruházlánc.

Folyamatosan keresi az új lehetőségeket az IKEA az innovációra és a még jobb vásárlói élmény megteremtésére különféle csatornákon keresztül. Két évvel ezelőtt teljesen autonóm drónmegoldás kifejlesztésébe kezdtek a raktárkészlet nyomon követése és az emeleten dolgozó munkatársak közérzetének javítása érdekében – írja az Ingka Group.

Közösen fejlesztette ki a rendszert az Ingka Group és az Inter IKEA Group ellátási lánc fejlesztési csapata a Verityvel, a beltéri drónrendszerek szolgáltatójával közösen, amelynek eredményeképpen száz szorgos drón dolgozik üzemidőn kívül, hogy javítsa a készletek pontosságát és biztosítsa a termékek elérhetőségét az online vagy fizikai kiskereskedelemben. Ez a megoldás támogatja az IKEA munkatársainak ergonomikusabb munkahelyét, mivel többé nem kell kézzel megerősíteniük minden egyes raklapot.

A drónok és más fejlett eszközök – mint például az áruk felszedésére szolgáló robotok – bevezetése valódi win-win szituáció mindenki számára. Javítja munkatársaink közérzetét, csökkenti a működési költségeket, és lehetővé teszi, hogy a vásárlóink számára megfizethetőbbé és kényelmesebbé váljunk

– mondta Tolga Öncu, az Ingka Group (IKEA) kiskereskedelmi vezetője.

Az első drón 2021-ben szállt fel a svájci IKEA-ban, és a most üzemelő 100 drón 16 különböző helyszínen, Belgiumban, Horvátországban, Szlovéniában, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Svájcban raktározza a készleteket.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Ingka Group)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.