időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Az Országgyűlés előtt a jövő évi adótörvények

Magyar Nemzet
2023.06.06. 13:35 2023.06.06. 13:46
Az Országgyűlés előtt a jövő évi adótörvények

A háborús helyzet ellenére jövőre is megőrzi a kormány a családbarát adórendszert – közölte a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalára feltöltött videójában Izer Norbert. Az adóügyekért felelős államtitkár Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét említette, valamint azt is hozzátette, hogy garantálják az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát. 

 

A nehéz helyzet ellenére egyes területeken további adókönnyítéseket tervezünk jövőre: kiterjesztjük a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának kedvezményeit, egyszerűsítjük a gépjárműadó szabályait, és kedvezőbbé tesszük az őstermelők adózását 

 

– mondta.

Az adókat nem növelni, hanem beszedni kell, ezért jövőre is folytatódik a gazdaság fehérítése – jelezte Izer Norbert. Míg 2010-ben 22 százalék felett volt az áfaelkerülés mértéke, ma már mindössze öt százalék, ami az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban.

Az Országgyűlésnek ma benyújtott adótörvények megfelelő alapot adnak a jövő évi költségvetéshez, amellyel megvédhetők a családok, a nyugdíjak, a munkahelyek, a rezsicsökkentés, és megőrizhető hazánk biztonsága – zárta szavait az államtitkár. 

Borítókép: Az Országgyűlés előtt vannak a jövő évi adótörvények (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.