Elon Musk egy nap alatt több mint húszmilliárd dollárt vesztett a tőzsdén

Elon Musk 20,3 milliárd dollárt veszített csütörtökön amiatt, hogy nagyot esett a tulajdonában lévő elektromos autókat gyártó Tesla részvényeinek ára – számolt be a Bloomberg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 21. 10:03
MUSK, Elon
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bloomberg milliárdosok vagyonát követő indexe szerint Elon Musk nettó vagyona 234,4 milliárd dollárra zsugorodott. A 20,3 milliárd dollár egynapi vagyonvesztés az index történetében a hetedik legnagyobb volt.

Csütörtökön a Tesla árfolyama 9,7 százalékkal, 262,90 dollárra esett, miután Elon Musk szerdán bejelentette, hogy kénytelen folytatni az árak csökkentését, ha a kamatok tovább emelkednek.

A csütörtökön elszenvedett 20,3 milliárd dolláros veszteség ellenére 

az amerikai üzletember továbbra is a világ leggazdagabb embere. 

Vagyona 33 milliárd dollárral felülmúlja a második helyen álló Bernard Arnault francia milliárdosét, az LVMH cégcsoport tulajdonosáét.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.