Jól halad a Baross Gábor hitelprogram

A megemelt, ezermilliárd forintos keretből eddig 862 milliárd forint hitelkérelmet hagytak jóvá.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 2192 hitelkérelem érkezett a Baross Gábor programban, amelynek (az igényelt összeg szerint) fele volt forgóeszköz- és fele beruházási hitelkérelem – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki a programban részt vevő Prohumán 2004 Kft. vezetőjével egyeztetett.

A Világgazdaság cikkéből kiderült: a hitelprogram előrehaladása megfelelő, a megemelt, ezermilliárd forintos keretből eddig 862 milliárd forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá, a szerződött hitelek értéke eléri a 691 milliárd forintot, a kifizetések összege pedig meghaladja a 446 milliárd forintot.

A szerződött ügyfelek 68 százaléka kis- és közepes vállalat, a szerződött hitelállomány (ügyletérték alapján) 40,8 százaléka a feldolgozóiparhoz, 30,6 százaléka a kereskedelem és a gépjárműjavítás területéhez, 7,4 százaléka pedig a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat területhez köthető.

A Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot, amelyben a Prohumán 2004 Kft. is sikerrel pályázott, a kormány a háború és szankciók okozta gazdasági hatások ellensúlyozása, a munkahelyek megvédése, a vállalkozások versenyképességének növelése és a gazdasági növekedés fenntartása érdekében hirdette meg. A hitelprogram a jelenlegi magas kamatkörnyezetben a vállalkozások számára rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix kamat mellett elérhető forrást biztosít – forinthitel esetén jellemzően legfeljebb hatszázalékos, euróhitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.