Robotok is harcolhatnak a százmilliós luxuskocsikért a NAV árverésén + videó

Bármit lefoglalhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), aminek van forgalmi értéke és amivel csökkenthető a köztartozás, köztük járműveket is, és végső esetben árverésen értékesítik őket.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 07. 29. 11:40
Luxusautó a NAV garázsában Forrás: Mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb értékű jármű a NAV árverésén egy Lamborghini volt, a legtöbbet viszont egy Aston Martin hozta. Az utóbbi hatvanmillió forintos becsértékkel lett meghirdetve, végül ennél sokkal többért, 105 millióért kelt el. A Lamborghinit 94 millióért hirdették, és 71 millióért talált új gazdára, míg egy 86 millió forintra becsült Ferrariért 69,5 milliót ajánlottak nemrég. Volt egy Bentley is 77 millióért, aztán 56 millió forintért ment el – mondta a Világgazdaságnak Kis Péter András, a NAV szóvivője.

Az adóhatósághoz általában adóigazgatási eljárásban kerülnek értéktárgyak, ha köz- vagy adótartozás halmozódik fel, de a végrehajtást csak a legvégső esetben rendelik el. A NAV árverésén ügyfélkapun, majd egy rövid regisztráción keresztül lehet részt venni. A licitálás történhet kézzel vagy úgynevezett robottal, amely az ügyfél által megadott maximális összeg eléréséig teszi meg az ajánlatokat.

Emiatt sokszor a rendes, este kilencórás zárás helyett az aukciók meghosszabbodnak, mert a végén még egymással harcolnak a robotok

– jegyezte meg a szóvivő. Az autókért nyolc napon belül kell kifizetni a vételárat.

Bármi, aminek forgalmi értéke van, és amivel mérsékelhető a tartozás, azt lefoglalhatja a NAV. Előfordult már, hogy kecskék kerültek a hatósághoz. Az aukciókon feltűnt már koporsó, urna, bonc- és műtőasztal, hajcsat és szexuális segédeszköz is.

Borítókép: A NAV raktára (Forrás: Mediaworks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.