Lujza 2024. március 2.
logo

Magyarország egyik legnagyobb naperőművét veszi meg az MVM Csoport

Magyar Nemzet
2023.12.08. 15:29 2024.01.30. 20:24
Magyarország egyik legnagyobb naperőművét veszi meg az MVM Csoport

– Az MVM Csoport jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját – jelentette be közleményében a cég. A csütörtökön lezárult tranzakció értelmében az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve. 

A kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával az MVM Csoport nagy mértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához, dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez. 

Az MVM tulajdonába került napelemes rendszer évi átlagban mintegy 150 GWh villamos energiát tud megtermelni, ami több mint 35 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 140 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása. 

Az MVM Csoport egyre bővülő megújuló termelői kapacitásával nagyban hozzájárul az energiafüggetlenség elősegítéséhez és a zöld átmenet megvalósításához – írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.