Magyarország egyik legnagyobb naperőművét veszi meg az MVM Csoport

Az MVM tulajdonába került napelemes rendszer évi átlagban mintegy 150 GWh villamos energiát tud megtermelni.

2023. 12. 08. 15:29
null
2020.10.07. Tahitótfalu A Szentendrei szigeten helyezték üzembe a Fővárosi Vízművek legújabb napelem-parkját, amely a szigeten található víztermelő kutakat és a káposztásmegyeri gépházat látja el energiával. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az MVM Csoport jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját – jelentette be közleményében a cég. A csütörtökön lezárult tranzakció értelmében az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve. 

A kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával az MVM Csoport nagy mértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához, dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez. 

Az MVM tulajdonába került napelemes rendszer évi átlagban mintegy 150 GWh villamos energiát tud megtermelni, ami több mint 35 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 140 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása. 

Az MVM Csoport egyre bővülő megújuló termelői kapacitásával nagyban hozzájárul az energiafüggetlenség elősegítéséhez és a zöld átmenet megvalósításához – írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.