Megjelent Vlagyimir Putyin vagyonnyilatkozata

Mutatjuk, mi áll benne.

Forrás: Világgazdaság2024. 01. 30. 16:51
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. december 14. Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelõ sajtóértekezletet tart a moszkvai Gosztiny Dvor konferenciaközpontban 2023. december 14-én. MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden jelent meg Vlagyimir Putyin 2017 és 2022 közötti időszakra vonatkozó vagyonnyilatkozata, amely szerint az újraválasztásáért harcba szálló államfő ebben a hatéves időszakban 67 591 875 rubelt keresett, ez nagyjából 270 millió forint – írja a Világgazdaság

Az elnök jövedelemforrásai között szerepeltette a fizetését, a bankbetétekből és értékpapírokból származó jövedelmét, a katonai nyugdíját, valamint ingatlaneladást is. A dokumentum szerint az orosz elnöknek van egy 77 négyzetméteres lakása és egy 18 négyzetméteres garázsa Szentpéterváron, illetve három autója is. 

Összesen tíz bankszámlája van, amelyen összesen 54 416 604,52 rubelt tart,

emellett 230 részvénye van a Bank Szankt-Petyerburg Nyrt.-ben.

A bevallásnak van egy úgynevezett „tulajdonjellegű kötelezettségek” oszlopa, ebben egy szentpétervári lakás (153,7 négyzetméteres, örökös használat, a moszkvai önkormányzat tulajdona) és egy parkolóhely (18 négyzetméter, örökös használat, garázsszövetkezeti tagság) is szerepel.

Borítókép: Vlagyimir Putyin (Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.